Projekti restrukturiranja loših kredita

Bez autora
Feb 04 2013

U Podgorici predstavljen pilot projekat restrukturiranja loših kredita, koji bi trebalo da omogući konkretna rješenja tog problema. Predstavnici osam crnogorskih banaka predstavili su po jedan primjer kako bi u praksi trebalo da se realizuje svaki pojedinačni loši kredit. Predlozi za odnose za kompanije iz više oblasti, poput građevinarstva, proizvodnje metalnih konstrukcija, namještaja i elektroda, trgovine na veliko i voćem i povrćem, reciklaže otpadnog materijala. Loši krediti jedan su od najkrupnijih problema bankarskog sistema u Crnoj Gori. Unaprijeđivanje kvaliteta kreditnog portfolia banaka zahtijeva složene interne aktivnosti menadžmenta banaka, ali i zajmoprimaca. Očekuje se da će realizacija projekta završiti sveobuhvatnim spiskom aktivnosti koje će preduzeti pojedine strane, a koje nose naziv Podgorički pristup. To je model sličan onom na kojem je Turska rješavala svoju finansijsku krizu.

Projekti restrukturiranja loših kreditaU Podgorici predstavljen pilot projekat restrukturiranja loših kredita, koji bi trebalo da omogući konkretna rješenja tog problema.

Predstavnici osam crnogorskih banaka predstavili su po jedan primjer kako bi u praksi trebalo da se realizuje svaki pojedinačni loši kredit.

Predlozi za odnose za kompanije iz više oblasti, poput građevinarstva, proizvodnje metalnih konstrukcija, namještaja i elektroda, trgovine na veliko i voćem i povrćem, reciklaže otpadnog materijala.

Guverner CBCG, Milojica Dakić, saopštio je da su loši krediti jedan od najkrupnijih problema bankarskog sistema u Crnoj Gori.

Ministar finansija, Radoje Žugić, ocijenio je da unaprijeđivanje kvaliteta kreditnog portfolia banaka zahtijeva složene interne aktivnosti menadžmenta banaka, ali i zajmoprimaca.

„Očekujem da će realizacija projekta završiti sveobuhvatnim spiskom aktivnosti koje će preduzeti pojedine strane, a koje nose naziv Podgorički pristup. To je model sličan onom na kojem je Turska rješavala svoju finansijsku krizu“, zaključio je Žugić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik